Medicin og spacer

Det kan være en kamp at overbevise sit lille barn om, at dét med at få medicin er en god ting.

Som voksen ved man, at medicinen er et nødvendigt onde til at hjælpe de små luftveje til at få det bedre. Men det kan være frygtelig svært at få barnet til at acceptere medicinen. Alle børn er forskellige, og der findes ingen opskrift på, hvordan du skal give netop dit barn medicin uden at optrappe en konflikt.

Sæt fantasien på arbejde

En god idé kan dog være at prøve at gøre det til en hyggelig stund, hvor du forsøger at aflede barnets opmærksomhed. Brug din fantasi og gør yndlingsbamsen "levende", få din partner til at danse sjovt eller find på noget helt tredje, der kan aflede barnets opmærksomhed.

Forsøg at bevare roen, selv om det er svært, når dit barn bliver ked af det. Et barn kan nemlig nemt mærke, om du urolig over at skulle give det medicin. Acceptér, at det er svært, men udstrål, at det her er noget vi skal igennem, og at du er der for barnet.

Gør dit bedste for at gøre det at give medicin til en god stund, men fortvivl ej, hvis det ikke lykkes dig – det er helt normalt, og du bliver ikke en dårligere forælder af den grund.

Eksempel på brug af spacer (Babyhaler)

Videoen er udarbejdet af min.medicin.dk

Læs mere

Fortæl din historie

Del ud af dine erfaringer og hjælp andre pårørende til småbørn med astma. Skriv til os på jk@astma-allergi.dk