Granulat og piller

Hos børn over 2 år med mild vedvarende astma kan leukotrienantagonister anvendes som alternativ til lavdosis inhalationssteroid behandling. Det kræver dog, at der ikke for nylig har været et alvorligt astmaanfald, hvor der har været brug for steroid i tabletform. Det skal desuden være vist, at barnet ikke er i stand til at anvende inhalationssteroid.

Ifølge internationale guidelines kan leukotrienantagonister reducere virusudløste forværringer ved periodisk astma hos børn fra 2-5 år.

Leukotrienantagonister virker forebyggende både på muskelsammentrækningen og på den betændelseslignende tilstand (inflammationen), der er i luftvejene, når dit barn har astma. Luftvejene bliver mindre følsomme, og ofte vil man tåle anstrengelse bedre.

Leukotrienantagonister kan ikke bruges til behandling af akutte astmaanfald. Ved astmaanfald anvendes den hurtigtvirkende, luftvejsudvidende astmamedicin.

Leukotrienantagonist fås som tabletter, tyggetabletter og granulat til børn fra 6 måneders alderen. Disse tages 1 gang dagligt, oftest om aftenen - også i de perioder, hvor barnet har det godt.

Effekten af behandlingen viser sig inden for 1 døgns tid.

Tabletterne kan hedde Singulair eller Montegen.

Billedserie

Granulat kan være i breve
Granulat hældes op i ske
Granulat kan drysses udover morgenmaden
(OBS - morgenmad må ikke være varm - men kun tempereret og/eller kold
 Granulat skal spises inden for et kvarter efter, at det er hældt op)

 

Barn får pille - nogle piller findes som tyggetabletter

Fortæl din historie

Del ud af dine erfaringer og hjælp andre pårørende til småbørn med astma. Skriv til os på jk@astma-allergi.dk