Der er hjælp at hente mange steder

Som udgangspunkt er jeres kommune bedst klædt på til at guide jer. I kan trygt ringe og spørge, for alle ansatte har tavshedspligt.

Mange kommuner har selv en familieafdeling med psykologer, som er særligt uddannet til at tage sig af den slags problemer, men det er meget forskelligt, hvilke tilbud, der er. Hvis kommunen ikke selv kan byde ind med noget, kan de anbefale jer, hvor I skal gå hen for at få råd og vejledning.

Sundhedsplejersken

Har du et lille barn og stadigvæk kontakt med din sundhedsplejerske, er du altid velkommen til at få en snak med hende om, hvad der sker i jeres familie. Hun har kontakt med mange andre, som tumler med de samme problemer.

Skolepsykolog

Hvis børnene trives dårligt i skolen, kan det nogle gange være en god idé at kontakte skolepsykologen. Vær opmærksom på, at I skal have en indstilling fra klasselæreren for at komme i betragtning til det, man kalder pædagogisk, psykologisk rådgivning forkortet PPR.

Ring evt. til skolens leder og spørg ind til de generelle regler for brug af skolepsykologen.

Privatpraktiserende psykolog

Hvis I vil prøve en psykolog med privat praksis, er det som udgangspunkt en god idé at finde én, som andre har haft gode erfaringer med. Men de fleste kender ikke sådan en, og så må I på nettet og afsøge mulighederne i jeres område.

Her er mange tilbud, og det kan være temmelig uoverskueligt. Som hovedregel er det en god idé at finde en autoriseret psykolog, som er medlem af psykologforeningen. Desuden kan det være en fordel, hvis psykologen har erfaring med familieterapi. Det gælder også, hvis det kun er én af jer, der skal til samtale.

Astma-Allergi Forbundets Rådgivning

Hvis I har spørgsmål til sygdommen og dagligdagen med et astmabarn, er I altid velkomne til at ringe til Astma-Allergi Forbundets Rådgivning. Her sidder dagligt eksperter og svarer på spørgsmål på tlf. 43 43 42 99. Rådgivningen er gratis.

Fortæl din historie

Del ud af dine erfaringer og hjælp andre pårørende til småbørn med astma. Skriv til os på jk@astma-allergi.dk